Tarinallistaminen audio-opastuksin Pohjois-Karjalan matkailussa: Sata tarinaa Liperistä ja Ilomantsin Sotatie

Käy katsomassa ja kuuntelemassa verkossa, millaisia tarinoita Fonari Oy:n erikoisosaamisella on tuotettu pohjoiskarjalaisista matkailukohteista!

Fonari Oy:n Kaisa ja Joel ovat olleet mukana Liperi-seuran hallinnoimassa Sata tarinaa Liperistä -hankkeessa. Kesällä 2021 valmistui 10 Tähkä-museoon liittyvää tarinaa, jotka löytyvät sekä äänitteinä että teksteinä maksuttomasta izi.travel-palvelusta: https://izi.travel/en/466b-maaseutumuseo-tahka/fi. Lisäksi tarinat on kääntänyt venäjäksi Sata tarinaa Liperistä -hankkeen projektivastaava Oxana Rassokha. Syksyn 2021 aikana Liperin kylillä pidettiin kaikkiaan 10 tarinankeruuiltaa, joissa Fonari Oy vastasi koulutuksesta ja äänityksistä. Äänitettyä materiaalia kertyi kymmeniä tunteja. Tällä hetkellä editoimme kyliltä koottuja tarinoita matkailukäyttöön tekstien ja äänitteiden osalta. Tarinat tullaan julkaisemaan izi.travel-palvelussa kevään 2022 aikana sekä suomeksi että venäjäksi, äänitteinä ja teksteinä. Kaikkia tarinoita ei voida käyttää matkailutarkoituksessa, mutta ne jäävät Liperi-seuralle tulevaisuuden julkaisu- ja tutkimustarpeisiin.

Fonari Oy:n Joel ja Juri ovat toteuttaneet Ilomantsin Sotatien (https://sotatie.fi/) audio-opastukset. Sivuston kohdasta Sotatie kartalla pääsee Citynomadi-alustalle laadittuun karttaan, josta löytyy äänitettyä ja kirjoitettua tietoa sekä kuvamateriaalia Sotatie-rengasreitin kohteista.